söndag, mars 01, 2009

If i ruled the world...

Skulle flätor och råttsvansar vara förbjudna på alla kvinnor som passerat 25.
Jag är minst sagt överkänslig för flätor på kvinnor som överstigit 25 års ålder. Det passar sig inte! Jag vet inte varför kvinnor i min närhet väljer att utsätta sig för detta, det är för mig en gåta väldigt långt ifrån sin lösning. Men det orsakar mig stor huvudvärk vill jag lova. Jag får klåda och det blöder ur ögonen. Typ.

Och som av en händelse är jag närmast omringad av kvinnor från 30 till 60 som tycker att deras hår gör sig utmärkt i flätor, eller ännu värre i två svansar på vardera sida om huvudet. Men nej, nej, nej! Ni ser varken yngre eller fräschare ut. Ni ser ut som dagisfröknar. Som om ni krampaktigt försöker hålla fast vid er ungdom, väl medvetna om att den sedan länge har passerat. Det ser bara så ofattbart gräsligt ut. I synnerhet om de är gjorde lite slarvigt. Typ hårtest efter hårtest håller på att lossna och snart är flätorna historia men man kämpar på.

Någonstans måste dessa kvinnor ändå tro att dom passar i flätor, annars skulle de väl aldrig gett sig in i att försöka få ihop en? Men det är där dom borde försöka tänka om. Fråga sig hur de framstår där de kommer skridande i sina kreationer. Som de kvinnor de faktiskt är, eller som förvuxna skolflickor? Den enda som får ha fläta är hon som bor i något slags åldrat kollektiv och som alltid har och alltid kommer ha flätor. Där har flätan mer eller mindre vuxit ihop med personen ifråga och att då tvinga denna arma kvinna att ha en annan frisyr vore ju tortyr. Men som sagt. Enda undantaget.

Inga kommentarer: