fredag, mars 20, 2009

Grrr

Fan vad jag är arg nu.

Jag har bott i studentbostad alldeles för länge, och under hela denna period har jag i köket haft tillgång till mikro. Det har inte varit mer med det. Jag har tagit för givet att mikro hör till och vant mig vid de bekvämligheter som kommer med en mikro. Men icke! När vår mikro nu gått sönder får jag veta att det endast är vi boende på Strix som har mikro i köket, och det i ett försök att se om det kan funka. Och att vi, då det visat sig bli för dyrt, inte kommer få någon ny. Vill vi ha en mikro får vi införskaffa den själva. Upprörande! I-landsproblem förvisso, men likväl upprörande!

Jag ringde och klagade lite. Då sa kvinnan jag pratade med att vår sura sugga till husvärd sagt att hon inte ville ersätta trasiga mikrovågsugnar för att vi hyresgäster inte skötte dem. Det är så jävla typiskt henne! Hon kan liksom aldrig tänka längre än att vi med flit missköter all köksutrustning, utan tar för givet att vi är ett gäng bortskämda medelklassbarn som inte har något vett innanför pannbenet.

Men vad kan man förvänta sig av en redan undermålig mikro av sämre kvalité, som dagligen skall nyttjas av tolv hyresgäster? Hur stor betydelse har det då huruvida vi sköter den bra eller dåligt? Jag har all förståelse för att den skulle gått sönder tidigare om vi inte skött den ordentligt, men då vi faktiskt varit väldigt duktiga på att rengöra den, samt inte brukat våld vid användandet av den, är det väl inte helt osannolikt att den kanske gick sönder för att den var förbrukad?

Och då frågar jag mig vidare om detta inte var något SSSB reflekterat över innan dom köpte in mikrovågsugnarna. Att de kanske borde köpt från början redan väldigt tåliga mikrovågsugnar som tål att sättas på prov av tolv hyresgäster på daglig basis. Alltså inte någon mesig variant som kanske är ämnad för en singelbostad.

Vidare har vi hyresgäster inte blivit informerade om att mikrovågsugnarna var ett test, vilket man väl ändå kan kräva att få veta, just för att undvika den här typen av missförstånd. Men så var det ju det här med kommunikation. Så lätt att vi gärna trasslar till det för ren skojs skull.

Inga kommentarer: