måndag, mars 09, 2009

If i ruled the world

skulle folk som inte källsorterar kölhalas på Riddarfjärden.

Jag har verkligen försökt ta mig tid att förstå varför detta provocerar mig, och jag tror jag är någonting på spåret när jag börjar talla på det här med respektlöshet och nonchalans, arrogans och så vidare.

För det är det verkligen. Det är lathet i ett mycket stort nötskal. Nämen jag orkar inte rädda jorden idag heller. Inte imorgon, nästa vecka, eller år heller för den delen. Dessa människor säger också saker som att det inte ger något att källsortera, eftersom Sverige är det enda land som gör det. Jamen okej. Då ger ingenting någonting. Om man ska vara sån.

På jobbet finns det en ziljon kartonger att kasta pappersavfall i. Det finns minst TVÅ sopkorgar för endast returflaskor och burkar. Ändå hittar jag varje gång jag arbetar burkar och kartonger i de vanliga sopkorgarna. Inte ens när man gör sitt absolut yttersta för att underlätta källsortering vill folk. Då kan jag inte för mitt liv låta bli att fråga mig om dom vill att jorden ska gå ner lite fortare, om dom med sitt sätt försöker påskynda processen?

Att mina grannar är dåliga på att källsortera brukar dom ursäkta med att dom är utbytesstudenter. Och att man i övriga världen, dvs Kina, Iran, Vietnam, Tanzania, Kamerun och Sydafrika, inte källsorterar. Dessa personer tar sig varken tid eller ork att ta reda på hur man gör det. Mjölk och äggkartonger åker raka vägen ner i soporna, trots att det precis intill soporna står en gigantisk källsorterings box med lådor för kort sagt alla återanvändbara material, där just papperslådan är fylld till bredden med, just det, ursköljda mjölkpaket. Kölhalning på Riddarfjärden nästa. Jag sitter vid rodret!

Inga kommentarer: