tisdag, mars 17, 2009

Återvinning var det ja

Inte nog med att dom här nötterna jag tvingas dela kök med inte källsorterar, dom som ändå orkar ta sig tid att lägga majonäsburken i återvinningslådan istället för att kasta den i hushållssoporna, bryr sig inte om att skölja ur den, eller riva av etiketten. Vilket i min värld är lika illa som att inte källsortera överhuvudtaget.

På återvinningslådan står det stort och tydligt "endast rengjorda förpackningar", och den illustreras av en bild på blankpolerade flaskor och burkar utan etiketter. Mina grannar kan alltså inte komma med ursäkter om att dom inte förstår. Till och med en blind skulle förstå att man inte kan lägga en ej ursköljd majonnäsburk i återvinningslådan.

Jag tror att dessa människor försvarar sitt agerande med att dom ju i alla fall försöker. Sen att dom skapar en massa renjobb, det slår dem riktigt aldrig. För att inte tala om hur äckligt det är för mig att gå och kasta en låda full av mjölk och filpaket som stinker surmjölk. Grrrr. Det är lathet i ett litet nötskal och provocerar nästan livet ur mig.

Inga kommentarer: