fredag, mars 27, 2009

Hönsmamman

Jag tycks ha varit den enda som lyssnade på hemkunskapslektionerna ( eller för den delen hade hemkunskap) för när villrådiga tonårspojkar nu i forum söker råd om hur de skall tvätta, sitter jag inne på alla svaren.

Det tycks också som om jag har blivit hela min korridors egen lilla hönsmamma. Hon som säger åt folk att inte koka med för liten kastrull på för stor platta, för att det är skadligt. Hon som ojjar sig över att någon låtit blandfärsen stå framme mer än brukliga två timmar i rumstemperatur. Som bannar dem som inte låter annan mat svalna innan de lägger den i frysen, då ju det hör till allmänbildning att veta att det är mindre energikrävande.

Det här är saker jag tycker borde säga sig själv. Jo men om du tar en varm maträtt och ställer in den i en kall kyl, vad händer? Det kommer förmodligen ta kylen dubbelt så lång tid att kyla maträtten, än vad det hade gjort om maträtten redan från början varit kall. Och vad händer då? Jo förbrukning av el ökar? Och vad händer det? Jorden går under. Vill vi verkligen ha det på vårt samvete? Näe, trodde väl inte det heller?

2 kommentarer:

RvS sa...

Ja... kidsen kan varken stava eller tvätta verkar det som ;-)

Tvätta är väl inget svårt.

PS, synd om/att du inte fick biljetter till Collie Budz, ja inte för att jag var där, men ändå.

Janne sa...

Fick ni lära er att man ska "chocka" disktrasan när man använt den. När man torkat, ska man snabbt växla till iskallt vatten innan man vrider ur?