söndag, oktober 19, 2008

Pudelns kärna

När man som bäst hoppats på att mediestormen kring Katrin Zytomierskas programledarskap kanske skulle börja bedarra något, tycks det istället som att den eskalerar. Vilket är så sjukt fascinerande att jag inte kan annat än häpna.

Jag följer inte Idol, och har inte sett programmet Katrin leder. Men jag som mediekonsument upplever jag att det hela har fått alldeles för stora proportioner. Inte för att jag är särskilt förvånad, konstigare saker har ju fått om inte ännu mer medieuppmärksamhet.

Det jag dock reagerar på nu,när hon enligt vissa envisa rykten har fått sparken, är hur ofattbart skadeglada så många tycks vara. Det är verkligen helt sjukt. Nog för att hon har retat upp folk, men det måste väl ändå finnas gränser?

I slutet av veckan, efter att Katrin medverkat i Kvällsöppet, och tappert försökt bortförklara "lite väl bögig" som ett positivt omdöme, så började jag fundera på om människors ilska över Katrins uttalande inte handlade mer om hennes bristande vilja att göra en pudel, snarare än om hennes faktiska uttalande. Anledningen till att hon de facto inte gjort eller kommer göra någon pudel kan man ju bara spekulera i. Endera så förstår hon verkligen inte vad hon gjort fel, det är ju trots allt vad hon hävdat hela tiden, eller så orkar hon helt enkelt inte be om ursäkt, bara för att hon vet exakt hur jävla mycket det kommer reta gallfeber på folk om hon låter bli. Klart är iaf att hennes taktik, vilken den än nu vara månde, har gjort att vad som hade kunnat kvävts i sin linda, nu blivit en följetong, som om prgeniet Katrin får bestämma, kanske varar i ännu några veckor till?

Inga kommentarer: