tisdag, oktober 07, 2008

Medan tjejer har böcker som Dumpa honom, har killar, ja vad? När kommer det ges ut en självhjälpsbok för killar som inte tycks kunna ta ett nej? Som förnedrar sig själva genom att bli blodiglar och vägrar släppa en inom synhåll, för att dom vet att man då kommer rymma all världens väg? Som försöker övertala en att man nog ändå borde byta nummer för säkerhets skull? Ut i fall att? Sannolikheten att jag kommer ångra mig är lika liten som att alla dom killar som avvisat mig skulle göra så. Jag bara önskar att jag kunde vara lite mer bestämd på just den här bytatelefonnummerpunkten, än att bara byta och sen inte svara när han ringer, men det är ju han som måste nå någon slags självinsikt och låta mitt ickesvarande tala sitt tydliga språk.

Apropå Dumpa honom så har boken fungerat alldeles lysande på mig. Kanske en smula för lysande. Jag tycker inte att det är en bra bok, antagligen för att jag tycker att det ändå borde finnas vissa fullkomligt rimliga förklaringar till varför en kille inte ringer eller är som en klängranka. Men med boken som mitt enda rättesnöre har jag ändå lyckats lägga många vad som skulle kunnat gå till historien som misslyckade flörtar bakom mig, och istället koncentrera mig på de killar som verkar intresserade. Om det inte vore för att dom ju då, precis som jag inledde med, är kanske lite för intresserade. Ombytta roller helt enkelt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Har själv läst boken för att försöka klura ut hur tjejer tänker när dom dumpar/avvisar helt fantastiska killar (som jag ;) ) till förmån för skitstövlar som bara har en sak i huvudet. En kille kan ju faktiskt vara blyg, rädd för att visa sig för intresserad som du påpekar, inne i en jobbig fas (kanske stress eller sömnproblem) eller så har han helt enkelt tröttnat på att ständigt vara den som tar första steget. Till slut kan det faktiskt börja kännas en smula förnedrande att alltid vara den drivande. Faktiskt så till den grad att det känns som att flörten i fråga inte kommer leda någon vart om inte tjejen själv tar initiativ.

Är inte just föreställningen att vi killar alltid ska ta första steget också ett av de sista hindren på vägen mot jämlikhet mellan könen. Bara en teori jag har.

Jag vet, jag vet! Men när ämnet är så intressant så kan jag inte låta bli... :)