onsdag, november 05, 2008

Att tvätta

Är nog fan det tråkigaste som finns på jorden. Det är just den där förbannade jävla väntan medan man står och tittar på en maskin som centrifugerar som tar knäcken på mig. För att fördriva tiden brukar jag dansa. Tvättstugan är, om man bortser från korridorerna, det enda ställe där det finns plats att göra det. Nu är det inte så att jag står och ser ut som en idiot och dansar lite vad som helst, vad jag gör är att jag repterar de rytmer vi dansar på afrikanska. Visserligen rätt trist utan trummor, men har man väl börjat är det svårt att sluta. Det finns liksom alltid steg som man hatar och som man vet att man måste öva på av just den anledningen.

Jag tvättar på min höjd en gång i veckan, och då när alla mina bra trosor är smutsiga. Det är inget fel på mina andra trosor, förutom att jag känner mig ful och tjock i dem, och de, inte bara för att de är små, allt som oftast är sjukt obekväma, och inte på långa vägar lika sköna som Triumph blizzy. Åh. Jag blir helt salig av bara tanken på dessa trosor.

Det som inte blir tvättat när min tvättid blir alltså liggande en vecka eller två tills trosorna är smutsiga igen. Jag har ofta tänkt tanken att jag inte borde tvätta förrän absoult allt, kanske med vissa undantag, jag äger och har i min garderob är smutsigt. Mest för att jag då skulle bli tvungen att använda kläder jag inte burit på säkert minst ett år. Men det kommer förmodligen aldrig hända.

Så gott som varje gång jag tvättar tvingas jag röra någon annas tvätt. Och ren som smutsig, det är alltid lika jävla äckligt. Det är direkt motbjudande. I synnerhet om dom är blöta och varma. Det känns verklige way to intimt för mig. Och jag är fan känd som den utan sociala spärrar. Hur kommer det sig att jag har såna problem med någon annans rentvättade strumpor?

Hur kommer det sig att folk glömmer bort sin rena tvätt? I min tvättstuga ligger det alltid gigantiska högar av kläder som folk lämnat. I en del fall tar någon barmhärtig samarit hand om dessa och skickar till behövande där det nu kan tänkas finnas behövande. Å andra sidan finns det ju dom som stjäl tvätt också, så om kläderna fick ligga kvar kanske det skulle gå på plus minus noll.

Inga kommentarer: