fredag, februari 06, 2009

Otrivin UnCompatible



Mitt i all feberyra tog min nässpray slut, och då jag kollar lika mycket på tv som på reklam fanns det ju egentligen bara en nässpray jag ville ha. Nämligen Otrivin Comp. För att döma av reklamsnutten ovan verkar den ju helt fenomenal. Verkar kunna överträffa alla andra nässprayer i alla avseenden. När jag så stod på Apoteket och kunde konstatera att den kostade mer än tio kronor mer än min vanliga nässpray blev jag dock lite tvehågsen. Men tänkte, med reklamsnutten snurrandes i min hjärna, att den väl säkert var värd det.

Då min nästäppa är minst lika jobbig som mannen ovans, prövade jag produkten så snart jag kommit ut på gatan. Och väntade med spänning på den eufori som skulle infinna sig då jag återigen kunde andas. Denna eufori lät dock vänta på sig. Längre än de brukliga fem minuter det vanligtvis tar för dylika artiklar att verka. Visserligen kunde jag mycket snart andas, men snoret var om inte lika bergfast som tidigare, ännu mer så. Jag vill ha en nässpray som får rinnsnuvan att upphöra, men som också löser upp nästäppan tillräckligt för att jag ska kunna trycka ut den. I det avseendet är Otrivin Comp en stor besvikelse.

Eftersom reklamen får Otrivin att låta som varje förkyld människas största dröm har jag googlat runt, och alla som ens nämner Otrivin Comp gör det i positiva ordalag. Den funkar tydligen precis som den ska för alla utom mig. Nu när det inte som att detta inte räcker för mig. Jag skulle ju bara kunna strunta i den, lämna den till sitt öde, och gå och köpa en ny. Men nej, inte när jag har köpt den för 50 spänn.

Men den där snålfinneheten ska visa sig straffa sig. För hade jag läst bruksanvisningen hade jag vetat att Otrivin Comp inte bara funkar annorlunda än min vanliga nässpray, man ska också använda den annorlunda. Att som jag spruta så fort man blir igentäppt, för att sedan kunna andas igen några minuter senare, har med Otrivin Comp visat sig vara ödesdigert. För en av biverkningarna av Otrivin Comp är nässblod. Så även om nästäppan är borta, och det kanske i på sin höjd en timme, så lider jag nu istället av en blödande näsa som so far fått min toalett att mest påminna om en brottsplats.

Inga kommentarer: