onsdag, september 24, 2008

På fredag ska Annah Björk vara med i SR Metropol och tillsammans med vad jag har förstått några andra personer diskutera sin nu över en vecka gamla krönika. Man kan ju fråga sig till vilken nytta. Eftersom hon redan fått en och två chanser att förklara vad hon menade, vad syftet med hennes krönika var, och de flesta enats om att hon kanske inte exemplifierade på allra bästa sätt. Faktum är att hon i mina ögon gör helt absurda kopplingar mellan musik och kriminalitet. En man som sedan tidigare inte är känd för att vara särskilt våldsam misshandlar sin fru för att han lyssnar på något Annah Björk kategoriserar under hiphop? Jomen tjena. Det är precis det hon skriver! Hon skriver att " det inte är någon slump" att dessa två är stora inom hiphop. Dvs att dom känner att dom har friheten att hålla på så här på grund av vad dom tagit till sig, och lärt sig ifrån hiphopkulturen. Det är väl lovvärt att hon fortfarande är beredd att ställa upp på att försvara sin krönika men jag är inte längre intresserad av att lyssna. Just för att hon av sina tidigare två framträdanden verkar fullkomligt oförmögen att ta till sig av den kritik hon har fått, eller ens för den delen ge någon av dem som kritiserat henne rätt ens i sak.

Jag önskar att jag var en av alla dom som bara kunde skaka på axlarna åt detta intermezzo men det tar helt enkelt emot för jävla mycket. Annah Björk har på mer än ett sätt visat sig vara minst sagt dum i huvudet och då hjälper det inte hur mycket hon än framträder i radio för att bevisa motsatsen.

Det finns mängder av låtar som inte handlar om annat än livet, döden, sorgen, glädjen, kärleken. Ändå finns det många artister, skivbolag, managers etc som känner sig nödgade, att trots att kopplingen inte alls står att finna mellan låt och video, sälja in dessa stycken med tits and ass. Varför då? För att kvinnosynen inom hiphop är så dålig. Nej, utan för att sex säljer.

Annah ska diskutera sin krönika, vad som omöjligt går att säga om den längre, bortsett från att den var asdålig. Men efter det följer av vad jag har förstått en diskussion om just kvinnosynen inom hiphop, med folk som tydligen mer än Annah, vet vad dom snackar om. Om det är något värt att lyssna till återstår att se.

Inga kommentarer: