onsdag, september 17, 2008

Kära Annah Björk. Det skulle väl inte skada om du, likt alla andra vettiga journalister, kanske gjorde i alla fall några minuters research innan du sätter dig ner och skriver vad som nog vid slutet av detta år kommer gå till historien som den mest reaktionära och mest moralpredikande krönikan som någonsin skådat svensk tidningshistorias ljus. Och kanske till och med kontemplerade en stund över om det skulle kunna vara så att du i din krönika drar liiite för förhastade slutsatser, gör samband mellan sak och person, för att till varje pris få fram din poäng. Inte nog med att din krönika är reaktionär, och minst sagt effektsökande, den är också väldigt dåligt underbyggd, och om du skulle läsa igenom den en eller två gånger till så skulle du kanske förstå vad jag menar.

Hur är det med alla de tusentals flickor, kvinnor, tanter och damer i vårt avlånga land som dagligen utsätts för våld och kränkningar av människor i sin omgivning ? Hur är det med människorna som utför dessa handlingar? Är det för att dom råkar ha ett konstigt efternamn, dyrkar en annan gud, eller helt enkelt gillar att lyssna på dansband på fritiden? Om du tänker efter så förstår du att det väldigt sällan finns ett verkligt samband mellan det ena och det andra. Att sen du, och många andra medier, så ofta, och så gott som endast när det är fråga om hiphop, alltid vill göra musiken till syndabocken, vittnar i mina ögon om en okunskap så stor att den saknar motstycke.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Annah Björk kanske generaliserade lite grand, det finns ju rötägg inom alla områden. Mycket i hip-hopen och även R´n´B hjälper ju knappast till att ge killar en bättre kvinnosyn eller ens människosyn, det måste väl du också hålla med om.
Det fanns ju faktiskt en tid när MTV inte var lika med mjuk-porr och skaka tuttar och rumpa i ansiktet på killarna. Ett sorgligt fenomen som aldrig upphört att förvåna mig, och Snoop Doggs porrvideo med sig själv på Hultsfred är ju bara total smaklöshet och total brist på respekt för publiken, inte minst den kvinnliga delen. Vet inte så mycket om just den händelsen, men om jag hade stått i publiken hade jag nog blivit rätt illa berörd.
Har en ny profil förresten.
Sköt om dig!

Blattealibit sa...

Väldigt komiskt att hon tyckte att Papa Dee är stor inom hiphopscenen... Okej att han har varit eurodisco, men hellre vill vara reggae. Men hiphop har han väl aldrig kommit i närheten av ens som dj?