onsdag, september 24, 2008

Bantarbloggi

Just för att jag har en tendens att bli fullkomligt besatt av min vikt har jag nu,när jag tänkte satsa hårt de närmaste månaderna, beslutat mig för att inte väga mig mer än en gång i veckan. Just för att jag, när jag väger mig oftare än så, så ofta blir modfälld och besviken och typ knappt vågar andas av rädsla för att gå upp i vikt.

Igår när jag inte kunde somna låg jag dock och funderade på hur snabbt jag kunde gå ner det jag vill gå ner. Sånt kommer jag aldrig kunna sluta tänka på. Att räkna på sånt är dessutom ett väldigt lätt sätt att bli sömnig på.
Målet är att gå ner åtta kilo, till att börja med. Det är en tiondel av min nuvarande vikt, och mer än så är svårt att gå ner snabbare. Så. Åtta kilo på tio veckor är 800 gram i veckan och 800 gram fett är 5600 kalorier. Alltså måste jag ha ett underskott på 5600 kcal i veckan, för att nå mitt mål. Och om jag då ser till att mitt intag ligger på runt 1 800 och jag motionerar för cirka 500 ligger mitt intag dagligen på ungefär 1300, vilket är precis på gränsen för vad som är sunt. Om man räknar med att jag normalt har ett behov på 2000 kcal blir mitt överskott per dag 700 kcal och det blir ungefär 5000 kcal per vecka. Då kommer jag förmodligen gå omkring och vara väldigt väldigt hungrig. Men jag får försöka prova mig fram. Det är sånt här man kan sysselsätta hjärnan med, om man som jag har svårt att sova, och är besatt av att gå ner i vikt.

Inga kommentarer: