lördag, september 13, 2008

Kartellen

Vågar man kritisera Kartellen utan att vara rädd att kanske hamna på någon dödslista någonstans? Jag hoppas att jag är, eller att dom tycker att jag är, tillräckligt jävla obetydlig för att dom ska orka bry sig. Och skulle det vara så att skiten bryter ut så har jag en hel klan på 1300 inavlade skogsfinnar som vet att hantera kniv och jaktbössor to back me up.

För Kartellen är, sin vad det verkar väldigt korta hajp till trots, inte alls särskilt bra. Jag är faktiskt förvånad och nästan imponerad över vilken genomslagskraft dom har fått bara genom att hävda sin gangsterness. Jag har inte läst artikeln i Rodeo än, inte orkat. Men jag har lyssnat på låtarna och tycker för att vara kort och koncis att det är rätt mediokert. Det är i synnerhet produktionen som i mina öron låter så amatörmässig och daterad. Hur mycket Sandelin än hade att göra med Lilleman, så är det den typen av amtörmässighet som vilar över Kartellen.

Cyril Hellman säger i Rodeo att anledningen till att han ville skriva om Kartellen är han tycker de gör intressant musik. Och jag håller med om att Kartellen är intressant, fascinerande, men det är just också det enda dom är. Intressanta och fascinerande för att dom precis som Lapidus med Snabba Cash ger mig som lyssnar en inblick i en värld jag inte känner till och förmodligen aldrig kommer lära känna. Det är förmodligen därför några få kommer lyssna på dem och häva ur sig att texterna är synnerligen samhällskritiska, trots att det bara handlar om simpelt effektsökeri.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Här har du länken till artikeln:

http://www.rodeo.net/nu/2008/09/08/en-studie-i-brott/

Anonym sa...

aså sebbo o dom skiter i hatarna? vfan ska dom bry sig för? alla som snackar skit om dom är "internetkrigare"tkr dom gör riktigt bra musik.. låtarna dom har på myspace är ju omixade osv osv.. låter ju rätt kasst.. men kmr bli fett när skivan kmr. kaka o sebbo skriver för gatan.. wwww.myspace.com/kartellen lyssna hatare hatar oss..

Anonym sa...

teknikmässigt kanske dom inte är som pst/q eller nån annan med bra rapteknik, men dom snackar sanning och beskriver deras vardag, vad e felet med det? att inte gilla hiphop är en helt annan sak.

Anonym sa...

amatörmässig produktion? det är ju bland andra Masse som producerar, och han är ingen amatör direkt...
pst och bra rapteknik i samma mening, ni måste skämta....

Unknown sa...

Du kanske inte borde läsa kärringromaner som just "Snabba Cash" om du är sugen på att få en inblick i deras såkallade värld.

Anonym sa...

Låtarna på myspace är inte ens mixade lr mastrade än...dom slängde upp dom för att efterfrågan var så pass stor. Peace

Anonym sa...

Alla ni horungar som har åsikter om Kartellen, ni är skrållorna/horungarna/fittorna som är födda med silverskeden i käften, överallt här ute i Sveriges alla överklass-samhällen. TA ÅT ER ALLA NI SOM KÄNNER ER TRÄFFADE AV DETTA INLÄGG! Jag bor och är uppväxt i betongen i GBG / Om ni har en kuk mellan benen och fortfarnade nån kommentar att släppa, hör av er och kom och träffa mig öga för öga, tand för tand.. Det är såna som er jag vill sparka tänderna ur käften på och hoppa på till ni inte kan andas mer - F.T.WF.T.W

Anonym sa...

Jävla internet hatare ni skulle aldrig våga hata kartellen fall ni stod framför dom så fuck er som hatar på riktig gat musik för riktiga grabbar FUCK YOU ! Och word på snubben över mig !!!

Anonym sa...

aså alla hära som skriver att kartellen hade fuckat dom som hatar framför dom.. tror inte kartellen är såpass omogna att dom tar åt sig vad snorkisar och alla andra säger.. dom får säga vfan dom vill. alla har sin smak på musik.. för kartellen är ju bara bildat för musik.. är ju inget "gangstercrew"dom startade inte för att vara gangster. det är dom redan. dom gjorde det för musik och inte för gatan. ingen annan

Anonym sa...

Vilka typer. Så fort någon hevymetall grupp kommer ut med någon ny låt somm ingen ens förstår och som handlar om djävulen och död åt civilsationen då är det ok för alla. Ohh do mär så hårda och grymma. Men så fort förortsgrabbar kommer ut med någon låt, så ska all plötsligt tycka och tänka. Sug min kuk alla HATERS. Vi ses på andra sidan

Anonym sa...

varför skulle man inte våga säga det framför dom? skulle dom skjuta mig då eller? jävla pajaser som skrivit här. säger inte att de inte är bra för det är dom men om man är musiker får man ju leva med att man får både bra och dålig kritik, så jävla omogna kommentarer som kommer upp på bloggar hajar inte varför föräldrarna låter sina 7-8 åringar sitta framför datorn och skriva sånt här. peace out

Anonym sa...

De hjärndöda "Kartell"valparna är det ju synd om! De vill ju bara ha en BMW och villa utan att "knega"!!

Frerre sa...

Asså sånt jävla skitsnack från alla er som dissar kartellen det e fan dom enda äkta inom svensk rap å jag tvekar inte ett skit om jag möter er på idioter på gatan asså passa er.

Anonym sa...

De sjunger ju till o med om internet hatare och skriver om de att de inte bryr sig ett skit, tror de har störr problem än hatare att ta itu med, så hata på ni, okunniga människor som levt det goda livet, med mat på bordet varje dag, fina bilar o utlandsresor varje kvartal.
NO ONE gives a shit