måndag, januari 26, 2009

" Det är så orättvist"

Ja, visst är det? Att stackars Tony Irving, som förmodligen var den manlige deltagare i Stjärnor på is som hade mest dansvana, fick tävla mot professionella hockeyspelare när någon tutat i honom att ingen skulle ha åkvana är sjukt orättvist.

Att Anna Book, som när hon var tio år och förmodligen vägde lika mycket som Paris Hilton gör nu tävlade i någon perifer buggtävling och fick höra att hon var lovande, ändå fick delta i Let´s dance är djupt orättvist.

Att Laila Bagge som ju faktiskt varit danslärare, ens var påtänkt, och nu kan ses dansa skiten av alla andra i samma program, är ju inget annat än en skandal.

Att Robert Wells får höja taktpinnen i Körslaget, då han ju inte gjort annat hela livet, får alla att förskräckt säga att skam är ute på en långpromenad på torra land.

Men hallå? Till att börja med är det här ständiga tjafsandet bara spel för gallerierna. Det här är en ickenyhet påhittad av kvällspressen. En reporter som inte har något annat än deadline på hjärnan ställer ledande frågor till vem det nu är av dessa deltagare och innan vi vanliga dödliga vet ordet av sitter vi och snackar om hur orättvist det är att stackars Hanna som ju mest sjungit andras låtar, och inte skrivit några egna, måste möta giganten Wells. Stackars stackars!

Och om det nu verkligen är så att Hanna är sur över att Robert får vara med, och då mumlar något om kontraktet hitan och ditan, beror det ju bara på att hon varit dålig på att förhandla. Hon borde väl rimligtvis tagit reda på vilka hon skulle tävla emot, så hon slapp stå där med lång näsa sen? Jag är nog inte ute och cyklar om jag gissar att de andra deltagarna nog gjorde det. I alla fall om de var de minsta smarta. Om inte annat så för att bilda sig en uppfattning om vilka tittarsiffror man kan förvänta sig. Och att då tävla mot Wells blir nog, hur förödmjukande det än må vara, rätt roligt med tanke på att hela russinmaffian sitter och kollar på.

Men sen undrar jag också var gränsen för erfarenhet och vana ska dras. Om Tv 4 vore så hårda som vissa deltagare av dessa underhållningsmonster tycks vilja, skulle programmen inte kunna visas. Helt enkelt för att de inte skulle finnas några deltagande. Eller så skulle deltagarna vara så sjukt dåliga att det inte skulle vara underhållning längre, utan lyteskomik. Let´s dance skulle stå utan kvinnliga deltagare från musikbranschen, då ju de flesta svenska kvinnliga sångerskor i alla fall kan hålla takten, och Stjärnor på is skulle vara några oflexibla hockeyproffs fattigare. Hur bra skulle tittarsiffrorna då bli?

Inga kommentarer: