tisdag, april 28, 2009

Kid Cudi Day ´n Nite



Bah! Det fick bli en taskig remix eftersom det, av vad jag förstått inte finns någon video till originalet. Som går avsevärt mycket saktare och segare, och som till en följd av det är mycket mycket bättre.

Men sen blir ju denna så fasligt mycket dåligare av att videon följer standardformulär 1a över hur en dansvideo ska vara utformad. Jämför med Destination unknown till exempel. Halvnakna brudar, en sexuellt frustrerad kille i sina bästa år, och kulörta färger. Varför är det så här? Varför råder det sån total brist på fantasi hos världens samlade danslåtvideoregissörer? För att det är män, och därför kåta? Eller för att de tror att det bara är sexuellt frustrerade killar som lyssnar på remixversioner av dylika låtar? Låtar som sedan bara får spelas på Mtv efter tolvslaget, vilket i sin tur lett till att Mtv satt någon praktikant på att gräva fram de snuskigaste och mest avslöjande klippen som de visar under en vinjett jag tror de valt att kalla " MTV Flasher" och som med allra största sannolikhet funkar som en lite mer barntillåten lubrikation för alla som kommer hem från krogen med sina ragg runt tretiden fredag eller lördagnatt.

Men så dålig är inte remixen egentligen. Det är ju videon som gör den dålig. Faktum är att det är ett utmärkt exempel på hur man med en dålig video effektiv lyckas göra en bra låt helt jäkla urkass.

Inga kommentarer: