torsdag, april 23, 2009

"Comeback"



Är detta Lauren Hills öde? Att var tredje år, eller då pengarna helt enkelt tagit slut, göra "comeback" genom att spela, för vad jag antar är astronomiska summor, på Stockholms Jazzfestival? Det får man väl ändå inte hoppas. Hon är värd så mycket mer. Men samtidigt kan i alla fall inte jag låta bli att fråga mig om det verkligen inte är endast för pengarna hon gör detta. Annars skulle hon sedan länge släppt en ny skiva och turnerat med den.

Det är ju något fult med att hon valt att dra sig tillbaka, hon som fått chansen att förverkliga sin dröm. Väljer att istället uppfostra sina barn till trygga, omtänksamma, kärleksfulla individer. Hon borde väl rimligtvis kunna göra både ock? Misstförstå mig rätt, det är inte jag som tycker så här, men jag tycker mig kunna ana en sådan kritik någonstans mellan raderna när Lauren Hill nämns.

Själv tror jag att hon, likt många andra kvinnliga framgångsrika artister bidar sin tid. För att uppträda på någon enstaka festival vartannat år, för att man helt enkelt inte anser sig ha råd att låta bli, är inte i mina ögon en "comeback". Den gör hon om femton år, när barnen sedan länge är utflugna, och hon hunnit bli om möjligt ännu klokare och visare. Hunnit reflektera på ett sätt som vi inte kan ana, och då kommer hon förhoppnigsvis slå oss med total häpnad. Jag tror inte hon kommer kunna låta bli.

Inga kommentarer: