onsdag, augusti 27, 2008

Kabeltvknas

Tv 3 klantade sig riktigt rejält när dom valde att låta komediserien The riches konkurrera om tittarna mot Idol. Jag förstår inte för mitt liv hur Tv 3s programansvariga resonerade. Frågan är väl om dom överhuvudtaget har någon programansvarig, och om den personen överhuvudtaget tänkte något alls. För här köper man in en av de roligaste och mest underhållande serierna på väldigt länge, med såväl Eddie Izzard som Minnie Driver i rollistan, men har inte tid eller vett att fråga sig om man har tid och råd att ge serien den uppmärksamhet den förtjänar. Den här bisarra jakten på tittare till vilket pris som helst, börjar sakta men säkert slå tillbaka på kanalerna själva. Som kanalchef skulle jag bli asförbannad om jag visste att någon köpt in en serie som man sedan inte har tid att visa. En serie som förmodligen, hade den fått en vettig sändnigstid, garanterat hade lockat en rätt stor publik. Jag tycker det visar på dumdristighet och det är nog något av det mest provocerande jag vet.

Eftersom jag gillade det jag såg av The riches, har jag länge gått och undrat vad som hände. Tv 3 visade nämligen bara tre avsnitt. Sen sket man fullkomligt i dom arma tittare som inte vill kolla på Idol och plockade bort serien ur tablån, utan att informera om när serien möjligtvis kunde tänkas dyka upp igen, och om man skulle visa den följande säsongen. Helt sjukt.

Iaf. Nu visar det sig att Tv 8 börjar visa The Riches. På onsdagar kl 19.50. Jag missar kvällens avsnitt, men kommer göra mitt yttersta för att inte missa de kommande.

Inga kommentarer: