måndag, december 01, 2008

Helt Kokkos julkalender: Lucka 1 Triad Tänd ett ljus



Jag är så sjukt kluven till julen. Å ena sidan är det skitmysigt, man har tid att umgås med familjen, äta gott och pyssla sig genom vad som känns som den kallaste månaden på året. Och kanske är det för att det är så kallt som vi tar oss tid att pyssla mer, som för att jaga bort kylan.

Men å andra sidan hatar jag hetsen som kommer med julen. Hetsen kring vad man ska köpa till vem, vad man ska önska sig av vem, vem man ska fira hos, hur man ska fira och vad man ska äta. Den får mig att vilja avskaffa julen, oavsett hur jävla gott det är med pepparkaksdeg och knäcksmet. I synnerhet i år.

För jag har ingen som helst aning om var jag vill vara, om jag överhuvudtaget vill fira, om jag kommer bry mig om att köpa klappar, eller bara ge folk sånt jag själv gjort, eller skänka bort träd i Tanzania. Det ger mig sådan ofattbar ångest. Det känns som om det vilar en hel massa förväntningar på julen, förväntningar som inte kan infrias, vilket bara kommer leda till att ingen är nöjd, utan alla bara blir besvikna.

Jag är dock ingen hårdnackad julmotståndare, jag kan helt enkelt inte låta bli att låta mig svepas med av den julkänsla som tycks dra över landet. Så därför tänkte jag ha en alldeles egen julkalender, eller kanske snarare en bearbetad version av Dagens Youtubeklipp, där jag ger er mina julfavoriter.

Inga kommentarer: