lördag, mars 29, 2008

Veckans tips Too Fast for love

Too fast for love skildrar en bilresa rakt över den nordamerikanska kontinenten. Texterna är skrivna av den forna Killinggängetmedlemmen Jonas Inde, och skildrar väldigt rörande hans kamp mot vad han väljer att kalla apan, det där ständigt närvarande som riskerar att få honom att tappa förståndet. Det där som fick honom att lite tidigare ta en flygtur från fönstret och landa med en spricka i skallbenet.

Detta beskriver han väldigt uppriktigt och utelämnande, men på ett sätt som ändå fängslar läsaren, och sällan gör en särkskilt obekväm. Det är intressant, och emellanåt träffande, om hur drabbande ångesten kan vara, men hur svår den också är att förklara, få folk att förstå sig på. Och inte sällan är det hela beskrivet med stor humor, vilket nog bidrar till att det blir lättare att ta sig igenom, men också bär med sig lite förhastade slutsatser om att boken kanske inte är något annat än en clowns tårar.

Kellermans bilder är inte många, men vackra och intresseväckande. Som ett stort fan av Rocky, vill jag gärna se mer av vad Kellerman kan, och då inte bara i form av den där levnadskloka hunden från Södermalm. I och med denna bok väcks denna lust ännu mer.

Inga kommentarer: