torsdag, mars 20, 2008

Bara en parantes

Katrin Schulman har enligt Bloggtoppen Sveriges femte största blogg. Hennes blogg är rolig, provocerande och emellanåt tänkvärd. Detta gör att den skulle kunna placeras i flera olika kategorier, i alla fall i mina ögon. Oavsett vilken, om man så placerade den i kategorin allmänt, humor eller personligt så skulle den komma bland de tre till fem populäraste. Men tydligen räcker inte detta för Schulmanskan. Istället har någon, notera att jag inte säger att det är hon, även om det iofs kan vara ännu ett skämt från hennes sida som jag inte förstår, som har placerat henne i kategorin Sex och samlevnad. Detta gör mig väldigt förbryllad. Okej att bloggen började som ett sätt att hänga ut Alex, och deras stundande bröllop, samliv etc etc. Men nu hamnar bruden i en kategori där de andra bloggarna tipsar om sexklipp, porrfilmer, erotik, sexnoveller. Då kan man ju, helt berättigat, ställa sig frågan om den enda anledningen till att Schulman finns att hitta i denna kategori är att hon helt enkelt inte står ut med tanken att vara sämre än bäst.

Noterbart är att hon även på Bloggportalen är reggad i kategorier där hon är etta, eller på sin höjd två bland samtliga rankade. Vad säger detta om henne, egentligen?
Detta väcker också i förlängningen frågor kring exakt hur långt vissa bloggare verkar vara beredda att gå bara för att locka till sig uppmärksamhet.

Inga kommentarer: