onsdag, mars 19, 2008

När jag gick gymnasiet var min och morsans måndagsritual att stanna uppe lite längre och se Dark Angel. Jag bodde då ute i skogen, och steg upp sex varje morgon för att ta en buss i 45 minuter en timme senare. Därför gick jag också och la mig tidigare än vad jag någonsin gjort. Men måndagar var undantaget som bekräftade regeln. Dark Angel var vår drug of choice och vi kunde leva med att vara lite trötta dagen efter bara för att få se Jessica Alba skutta runt och rädda folk i en avlägsen, dystopi till framtid. Sen kackade ju serien ut fullkomligt efter ett par säsonger, jag började lessna på att Eyes only var en sån mes som aldrig kunde le utan bara skulle vara kool och tuff, och slutade kolla på det. Eyes only som man för övrigt kan se som lite lagom klämmkäck arméagent i NCIS. Inte heller där går han hem hos mig.Frågan är om han någonsin kommer göra.

Jag gillade dock Dark Angel för att den var så sjukt peppande. Alba spelade hård, stark och sårbar samtidigt och var i mina ögon en helt fantastisk förebild som jag diggade stenhårt. Där och då behövde jag liksom det, eftersom detta var samtidigt som jag genomgick mitt feministiska uppvaknande och dagligen fick stå ut att försvara mina åsikter inför en kille i min klass som såg det som sitt livsuppdrag att så fort han fick chansen knäcka mig.

Nu är inte Bionic Woman en helt värdig ersättare. Faktum är att i jämförelse med Dark Angel är Bionic Woman riktigt jävla töntigt, men jag kan ändå inte låta bli och gilla det i alla fall lite lite grann. Jag projicerar en himla massa på den senare genom att inbilla mig att de bägge serierna är lika, när de egentligen inte har särskilt mycket gemensamt, men njuter ändå av att se den här bruden sparka skurkrumpa. Verkligheten har ännu inte hunit ikapp Bionic Woman, den utspelar sig ju trots allt i någon slags samtid, och det är därför fullkomligt förståeligt att serien måste dras med lite trista attribut, men jag köper det eftersom jag vet att i framtiden har Bionic Woman uppgraderats ytterligare, och spelar då i samma liga som Dark Angel.

Inga kommentarer: