tisdag, mars 18, 2008

Allt med Filip och Fredrik

100 höjdare hade säsongspremiär igår. Jag lät det stå på medan jag som vanligt slösurfade och blev inte tillräckligt fängslad för att faktiskt lämna internet åt sitt öde. Faktum är att jag börjar tröttna rejält på FF.Men med över 400 000 tittare verkar jag vara den enda.Insikten om att dom har blivit folkliga verkar också ha nått Kanal 5 som på sin hemsida tipsar om Filip och Fredriks egen lilla boning, där man kan hitta "allt det bästa med Filip och Fredrik". Och allt är verkligen ingen överdrift. Där finns klipp från alla möjliga produktioner, men saker som rör det senaste programmet måste man som tittare leva utan. Det är ju fan skandal.

Jag kan störa mig helt sjukt mycket på att tvfolk får för sig att dom ska kokettera med sin goda musiksmak ständigt och jämt, utan att det är helt motiverat. Jag kan ge ändlösa exempel på då vissa envisas med att proppa in en mest hajpade obskyra singeln just nu i slutet på någon dramatisk, sorglig, rolig scen. Oftast med förödande resultat. Detta i sig illustrerar med all önskvärd tydlighet den ängslighet som råder hos oss alla, som i stort går ut på att man inte tror tillräckligt på sitt grundmaterial, att det talar sitt klara språk, och blaffar på ännu mer och blir övertydlig. Jag hatar sånt.

I 100 höjdare igår så gjorde man just detta. En låt avlöste en annan och jag hann nätt och jämt höra vad det var för låtar, och konstatera att det var låtar jag gillade, som jag väl inte hört på ett tag och så, men sen kom en annan i en annan scen och den förra var som bortblåst. Inte okej. Men vad som är ännu värre, och väl också min slutpoäng, är att när Kanal 5 säger att dom på hemsidan ska ha allt med Filip och Fredrik, så vill jag också har just det. För skandalen är den att man där inte kan hitta någonstans, oavsett om man så söker med ljus och lykta, vad låtarna i programmet hette och vilka som framförde dem. Bu.

Men sen börjar jag också tycka att grejen grabbarna gör är lite väl mycket en intern angelägenhet. Okej att det kanske är kul för dom, deras lilla klick av mediakompisar att dom gör en lång utläggning om vem i ankdammen som mediesverige är som har legat med varandra, men personligen tröttnar jag rätt fort på att lyssna på det. Dessutom är dom emellanåt väldigt fördomsfulla, något som väl också är kul när man har en jargong som alla är införstådda med. Men vad fan säger det om en människa att hon eller hon är så fördomsfull som Filip emellanåt verkar? Jag förstår det inte. Att prata fort, och att prata om knark och knulla hela tiden går inte hem hos mig.

Inga kommentarer: