onsdag, augusti 05, 2009

Nattresor

Att jag, som jobbar på ett taxibolag, åker mycket taxi, kommer kanske inte direkt som någon överraskning. Som anställd blir jag nämligen bjuden på taxi om jag jobbar till efter klockan ett, och det gör jag i alla fall minst en gång i veckan.

Efter alla de otaliga gånger jag susat genom Stockholm city nattetid vardagar har jag dragit en slutsats. På vardagnätter är det bara taxibilar, kriminella och torskar ute och kör. Kanske har jag förläst mig på Jens Lapidusl, men jag föreställer mig att alla som susar förbi mig på Klarastrandsleden i 140 en valfri vardagnatt är på väg till något Shurgaard förråd för att hämta kola, alternativt på väg till någon uppgörelse i Sollentuna, för det tycks ju vara där alla uppgörelser äger rum.

Min slutsats bygger jag bara på fördomar. Killarna som kör dessa bilar ser väldigt hårda ut, bilarna är oftast lite halvrisiga, inte såna där skrikiga saker som någon högre upp i hierarkin skulle ha för att stajla. Jag föreställer mig också att bilarna hundra gånger av hundra är sprängfyllda med skjutvapen, och när jag passerar Casino Cosmopol är jag alltid helt säker på att jag kommer hamna i ett skottdrama. Någon som behöver lite fantasi? Jag har så det räcker och blir över.

Inga kommentarer: