fredag, februari 01, 2008

I dagens DN

Jag har tidigare tagit upp att Dn är en ganska ojämn historia emellanåt. Men så icke idag. Idag, då jag som vanligt " tog till vara" på en Dn som fortfarande klockan 11 inte hittat sig innanför dörren hos sin ägare, och alltså istället låg och skräpade i korridoren, var den osedvanligt läsvärd. Jag kände mig upplyft, inspirerad och glad av att ha läst den. Och kände att där fanns stoff för en massa massa inlägg som jag nu som bäst sitter och försöker få ur mig.

Vi kan väl börja med den så klart väldigt intressanta intervjun med Liv Strömquist. Jag har gått och beundrat henne väldigt länge och till och med funderat på att skriva ett väldigt långt beundrarbrev som en följd av vad jag kände efter att ha läst bland annat 100 % fett. Hon är så jävla grym och jag känner att hon verkligen behövs. Emellanåt utmanar hon verkligen mina föreställningar men på ett så underbart sätt som tvingar mig till lite självkritik och som i det långa loppet bara är utvecklande. Ibland känner jag mig som en bitterfitta bara för att resten av världen inte tycks se hur jobbigt det är att leva men att då läsa någon som till viss del tänker precis som en själv, men som ändå lyckas vara så hoppfull i all sin krasshet är så befriande, och ingjuter framförallt hopp och inspiration. Jag ser verkligen fram emot att läsa hennes nya bok och jag kan varmt rekomendera 100% fett för er som vill ha något underhållande men samtidigt utmanande att ta tag i. Gillar ni serier lite lite grann, men inte orkat ta er tid att dyka ner i den socialrealistiska genren av uttrycket finns det nog bara några få bättre ingångar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Jag vill tipsa om den feministiska sexserien Drift som kom 2007. Liv Strömquist har skrivit manus och Jan Bielecki har tecknat serien. Läs mer här: www.femisex.blogspot.com

/femisex