lördag, maj 10, 2008

Femton facebookupdates

Eveliina mår som hon förtjänar. Eveliina är måttligt road.Eveliina slickar sina sår. Eveliina har pms.Eveliina dansar i duschen.Eveliina snaskar scones.Eveliina är sällskapssjuk. Eveliina är rastlös som bara fan.Eveliina är alla understimulerade människors språkrör. Eveliina äter just nu sitt femte äpple för dagen och hoppas det håller doktorn borta. Eveliina vill låta meddela att naproxen är en skitjävlakukdålig värktablett.Eveliinas toalett är trasig.Eveliinas MD är inte oldschool, bara väldigt bra när man ska spela in intervjuer så det så.Eveliina höll på att äta upp en nyckelpiga som druknat i hennes latte.Eveliina tycker senap är sjukt underskattat.Eveliina är sååååå missförstådd.

Facebookupdateraden har sakta men säkert kommit att ta över mitt liv. Den har ätit sig in i mitt medvetande och nu blivit en del av allt jag gör, oavsett vad jag gör. Strosar jag lugnt runt på stan så kan jag inte komma ifrån den, istället tänker jag genast i termer av vad som ska bli min nästa uppdatering. Vad lämnade jag Fb med för uppdatering det sista jag gjorde? Inte gick jag väl till sängs med en rad som sa Eveliina solar, för då har jag ljugit för hela Facebook i dom åtta timmar jag låg och sussade, så mycket bättre då att välja något mycket mer allmängiltigt som funkar oavsett om jag sover, solar eller äter. Som att senap ÄR underskattat.

Men med den där raden kommer också att man väldigt enkelt kan lära känna sina så kallade vänner. Vad man genom den säger, eller hur man väljer att använda den, säger i alla fall i mina ögon väldigt mycket om en människa. Det finns dom som använder den till inget annat än att basunera ut sin kärlek till alla, kanske för att hålla eventuella friare på avstånd, men också för att leva upp till bilden de har av sig själva som lyckliga.Eller dom där lite småhemliga människorna, som på allvar tror att man blir mer intresserad ju hemligare dom är, som inte säger någonting överhuvudtaget.Till er har jag bara en sak och säga, sluta smickra er själva genom att överdriva eran egen betydelse!!!Eller dom som helt enkelt inte fattar hur man använder den överhuvudtaget och aldrig tar bort iset, eller bara rapar upp verb på verb utan att säga så mycket mer. They come in all shapes and sizes.Vad som dock är fullkomligt uppenbart är att denna grej bara är ännu ett fenomen som med all önskvärd tydlighet står för den alltmer utbredda infantilismen i vårt samhälle. Här sitter alltså vad som för 100 år sedan hade betraktats som vuxna människor och författar storheter som "Eveliina är så jävla irriterad" som ett annat upproriskt tonårsbarn, pratandes om sig själv i tredje person på ett sätt som annars bara hört maktgalna människors till. Att ständigt inbilla sig själv att omvärlden på allvar sitter och väntar på vad som blir ens nästa drag, vad gör det med självbilden? Är man ingen om man inte uppdaterar sin uppdaterad i tid? Försvinner man då ut ur folks medvetande för evigt? "Eveliina undrar vad det kommer innebära för framtiden".

Inga kommentarer: