torsdag, januari 17, 2008

Utan miljömedvetenhet stannar Sverige

Kanske var inte Arn så dålig nu när jag tänker efter.Kanske var det den gräsliga reklamen innan filmen som fick mig på dåligt humör. För gräslig var den. Förutom en osedvanligt dålig trailer för Colin Nutleys nya film, där Helena Bergström föga förvånande spelar huvudrollen, blev jag tvungen att beskåda ett tragiskt pekoral av sällan skådat slag. Och med tvungen menar jag just det.Jag satt instängd på mitten av raden, omringad av andra julstinna hemvändare.

Så till reklamen som var helt fruktansvärd. Helveteksapet börjar med att person efter person står med hus, villa och skog i bakgrunden och med allvarlig stämma erkänner att de är beroende. Som publik undrar man så klart till en början nyfiket vad det kan vara som är beroendeframkallande, så till den milda grad att de som är slavar under denna last stolt berättar om det.Alltså kan det inte vara sex,mat eller droger. Personerna ser ju så helylle ut att man så klart inte kan annat än känna med dem. Tills det hela avslutas med att det hör och häpna, är bilen som dom är beroende av, detta med den klatschiga slutrepliken " Utan bilen stannar Sverige", med en önskan om att sänka bensinskatten.

Jag har gått och retat mig på denna äckliga progandarulle i veckor nu. Ni är ju så jävliga fjantiga.Det är fan inte synd om er. Det är ett behov ni själva skapat.Visst att ni säkert väljer att bo i världens utkant för att ni gjort så i alla tider, men ni måste väl ändå inse att livet i största allmänhet handlar om att göra vissa uppoffringar. Jag tycker inte ett dugg synd om er. Jag tycker ni ska ta några minuter och tänka över er situation.Fortsätta gärna köra bil precis så mycket som ni gör, men kom fan inte och anklaga oss för att bensinskatten höjs, den höjs för att det kommer gott med en höjning, inte för att vi vill att Sverige ska stanna, som ni tycks tro.Give me a fucking break. Och ja, mitt inlägg är jäkligt onyanserat men jag är så jävla trött på att alla pratar om klimathotet och vill bli miljövänner, men vägrar ställa det i relation till sitt eget liv och inse att det kanske innebär ett liv lite fattigare på konsumtion, men desto rikare på just liv. Det är dom små grejerna ni måste ge upp, sluta prata om att inte flyga till Thailand, släng ut torktumlaren istället, börja handla ekologiskt. Tack för mig.

Inga kommentarer: