fredag, december 04, 2009

Tonårssynder

Är det det som är skillnaden på Hultsfredsfestivalen och Arvikafestivalen? Att på Hultsfredsfestivalen har besökarna sex med varandra, medan Arvikafestivalens besökare är så introverta att de istället föredrar att endast ha sex med sig själva?

Gudarna ska veta att när jag i min sena tonår fem år i rad bevistade den där lilla småländska hålan för att lyssna på musik, så var självbefläckelse det absolut sista jag tänkte på. När man delar tält med tre andra personer, delar camp med fem gånger så många, och camping med 10 000 andra, så är det lite svårt att slappna av. Att ha sex går alldeles utmärkt, då är man ju åtminstone två om skammen och skulden det innebär att kliva ut i campet där man varit omringad av massa fluktare de senaste tjugo minuterna, men att pilla på sig själv? Nja. Lerfläckarna på byxorna, som snarare är bajsfläckar, att spriten till trangiaköket börjar ta slut, att kön till vattnet är lång och jobbig, att man lyckats bränna sig ett steg närmare hudcancer, är sånt som bekymrar en för mycket för att man ska kunna ta sig tid och ork att ligga i en sovsäck och runka.

Att runka är verkligen introvert. Du befinner dig på en festival med minst 10 000 andra du delar ett av dina största intressen, musik, med. Om det inte råkar vara så att du runkar till bilden av din största idol du snart ska få se på scen, så finns det ingen som helst ursäkt. Vad är det för fel på dagens ungdom om de hellre ligger på en sommaräng, ett tält, eller i ett lerigt dike och runkar, än springer runt och råflörtar med allt som rör sig?

Inga kommentarer: