tisdag, december 22, 2009

Koka knäck

Jag bor som bekant på korridor. Det är sannerligen en prövning. En prövning av sällan skådat slag. Senaste i raden av irritationsmoment är det faktum att mina grannar, tillika de som var föregående veckas ständansvariga, kastade den enda fullt fungerande, hela kastrullen i köket, samt även en tekopp, två glas, två skedar och en trägaffel, som jag använt när jag kokat knäck, och som följdaktligen behövde ligga i blöt.

Allt detta åkte i soporna. Den kinesiska utbytesstudenten skyldig till detta bad om ursäkt och sa att det var det enda han kunde göra, och själv känner jag att detta inte är ett problem. Det borde det i alla fall inte vara. Ändå blir jag så förbannad att jag vill vända upp och ner på hela jävla huset. Slå sönder saker. Jag föreställer mig att det skulle kännas så sjukt mycket bättre då.

Hant tyckte jag kunde ställt smutsdisken vid min plats. Där faller hela "ligga i blöt" tanken en smula. Men det tycktes han inte förstå.

Jaja, livet går vidare. Under tiden jag skrev detta inlägg dog sex barn av malaria. De hade inte ynnesten att förfasa sig över en bortslängd knäckkastrull.

Inga kommentarer: