onsdag, december 02, 2009

Inte mitt problem

Okej, nu kommer ett så där jobbigt arrogant inlägg som jag själv kan uppleva är lite jobbigt när någon annan än jag själv sitter bakom tangentbordet. Ni har med andra ord blivit förvarnade.

På väg till jobbet i måndags tröstade jag mig som vanligt med en latte. Den kostar 29,50 eftersom jag får studentrabbat (YEAH!). Men tjejen bakom kassan, som ser ut som den yngsta tanten jag skådat, som liksom alla andra tjugoplus tjejer i Stockholm verkligen anstränger sig för att se ut som en tant, hade ingen växel. Först frågade hon om jag hade typ jag tror en femma, eller om jag kunde betala mer än vad latten kostade. Ja, jag ljuger inte. Men se den gubben går inte. Det är inte mitt problem om ni inte har någon växel. Och jag tycker inte ni ska komma här och försöka lägga skulden på mig. Har ni inte växel så har ni inte, ni får ge mig mer pengar helt enkelt. Sen ville hon att jag skulle betala med kort. Ja, men om det hade gått så hade jag väl gjort det från början? Nu satte jag mig på tvären med flit och jag har väl något jävulskap att vänta men det var det värt för när hon inte hade några andra alternativ slog hon in latten som en espresso och jag fick den för femton pjuck. Så kan det gå om inte haspen är på. Jag förstår inte hur det kunde vara det billigaste alternativet hon kunde komma på. Hon såg verkligen ut att tänka så att det knakade innan hon kom på denna snilleblixt. Men det är väl ändå skillnad på 29.50 och 15 ? Eller är det inte?

1 kommentar:

Janne sa...

Nu vet jag inte var det var och hur det fungerar där, men jag vet att det kan vara ett jädrans jidder med kassasystem. Vissa är fullständigt statiska, dvs att det inte går att göra några avvikelser. Ibland för att ägarna vill ha enkel redovisning och bokföring, men också för att hindra anställda från att ta egna beslut - vilket ibland blir dumsnålt. Och när man inte kan slå in rabatter och random återbetalningar, så kan man ju inte heller ge pengar, för då går inte kassan ihop och den anställda får smisk. Det viktigaste är att det ser bra ut i dagskassan, inte att rörelsen bara tjänar 10 eller 25 kronor på en latte då och då.