fredag, december 11, 2009

Loulous viktminskning

I dagens Klick, som jag normalt inte läser eftersom jag tror att man blir korkad av att läsa dylik dynga, kan man läsa att Loulou Lamotte gått ner 50 kilo. Men den som tror att Loulou gjort det genom hård träning och sträng kosthållning, tror fel. Bruden har fått en sån där operation som kostar oss skattebetalare en massa pengar, och inget annat.

Jag är inte bitter. Jag förstår bara inte varför det målas upp som att Loulou åstadkommmit något. Att hennes viktminskning är en bedrift. I mina ögon är den inte det. Det är den absolut sista utvägen för folk som är lata och dumma. Jag står för att jag tycker det. Det här är människor som inte vill gå ner i vikt, för om de verkligen ville det, skulle de klara av att gå ner i vikt utan en operation. Själv har jag som bäst gått ner 25 kilo på ett halvår, och klarar jag av det, förstår jag inte hur någon som Loulou inte skulle göra det.

Visst, jag kan å ena sidan tycka att det är rätt att vi är med och bekostar såna här operationer. Men samtidigt är jag väldigt egoistisk och tycker att de där människorna helt och hållet får skylla sig själva. Det är inte som om någon hotat dem att äta en massa bullar. De har gjort ett val att äta sig så där feta, och att då ta den lätta vägen är att låta bli att ta ansvar för sitt agerande, utan lägga det på någon annan. Det är ofattbart omoget och barnsligt att när man ätit upp sig till orimlighetens gräns sitta och böla över att man inte kunde kontrollera sitt ätande, och kräva hjälp för att gå ner. Jag upplever att vi daltar alldeles för mycket med feta människor, i synnerhet i det här avseendet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Alltid fint med människor som står för att de är fördomsfulla och dumma i huvudet!