Framförallt var det en till storleken väldigt lagom förrätten då man även efter att ha ätit hela tallriken hade smak efter mer.
Sorgligt nog var jag en av dem i sällskapet som inte fick någon märg och kan därför inte heller delge min eventuella smakupplevelse av denna, något som är verkligt synd. Från det att jag med skräckblandad förtjusning läst om hur Matti och hans släktingar på bröllopet i "Populärmusik från Vittula" suger i sig märg som fanns det ingen morgondag har jag bara väntat på tillfälle att själv få stifta bekantskap med denna kulinariska säregenhet men så inte nu heller. Köttet smakar med eller utan märg dock utmärkt och påminner mig mest om en väl lagad porterstek där köttet till sin konsistens inte bara släpper fiber för fiber utan också nästan smälter i munnen redan innan man hunnit ta en riktig första tugga.
Till efterrätt blev det två tryfflar, alldeles för goda för att hinna fångas på bild men tänk er en vit och en mörkbrun boll så är ni inte alltför långt från verkligheten, den ena med kokosrullad vit choklad och den andra mörkare med smak av lakrits. Detta tillsammans med ett dessertvin jag saknar uppgifter på. Inte mycket till riktig krogresenscent här, snacka om bassning till nästa gång!
Då jag var del av ett mycket större sällskap så stort att de flesta finare krogar tvekar på om de vill ha som gäster, fick vi allesammans äta likadant. Men det hindrade givetvis inte mig från att titta på vad AG erbjuder i övrigt. En titt som hur mätt jag än var fick det att fortsätta vattnas i munnen. Avokado och magnosallad! Panacotta med espressogelé! Jag kommer fantisera om dessa smaksensationer tills jag får alla mina föreställningar bekräftade men jag är nästan säker på att det är precis så gott som det någonsin kan vara. Någon som vill henka och ta notan ?
1 kommentar:
Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
»
Skicka en kommentar