tisdag, maj 23, 2006

Heja Heye del 2 !

För några dagar sedan gnällde jag över hur stora delar av mediesverige lyckats negliera nyheten om hur Uwe-Karsten Heye varnat personer med annan hudfärg från att bevista valda delar av Tyskland under VM under förevändning att om de så gjorde kunde bli utsatta för rasistiskt våld.
Vid närmare efterforskningar har jag dock kunnat läsa artiklar i bland annat Aftonbladet om Heyes uttalande och idag följer DN upp med en ny artikel i ämnet efter det att en tysk politiker med turkisk bakgrund blivit svårt misshandlad i Östberlin och nu vårdas för allvarliga skallskador. Tyvärr finns artikeln inte återgiven i nätupplagan men där står vidare att läsa om hur en afrikansk invandrarorganisation planerar att ge ut en broschyr som varnar för våldet och dela ut denna under VM.
Franz Müntefering, socialdemokratisk minister i Merkels regering, bekräftar hotbilden som Heye målat upp men försäkrar också att ingen ska behöva vara rädd på grund av hudfärg eller ursprung. Något som i mina öron inte låter som något annat än en motsägelse. Eller så är det kanske sorgligt nog så att de tyska nynazisterna inte provoceras av utlänningar som i deras ögon inte utnytjar landets resurser såsom landets invandrare gör. Och att de som ligger i riskzonen är de tyska invandrarna och inga andra. Sorgligt nog lär vi snart bli varse exakt var de drar gränser för vad som är provocerande och inte, eller om de gör det överhuvudtaget.

Inga kommentarer: