fredag, maj 26, 2006

The Boondocks


Jag är en av de till synes få människor som, alla tablåkollisioner till trots, försökt följa den tecknade serien "The Boondocks" på Ztv. Serien som bygger på en dagstidningsserie ritad av Aaron McGruder, berättar historien om två afroamerikanska pojkar som av nöd får prova på livet i en typisk amerikansk villaförort. Deras något excentriske morfar( kan lika gärna vara farfar) visar prov på en något annorlunda uppfostringsfilosofi. Riley och Huey själva tröttnar aldrig på att försöka driva sin morfar till vansinne.
Serien driver med såväl politik som populärkltur i gemen och efter 11/9 blev serien stoppad i flertalet amerikanska dagstidningar till följd av sitt provocerande innehåll. Och nu, då Ztv bara över en natt blivit Tv6, har serien försvunnit helt ur tablån även här. Och Tv6 lämnar oss trogna tittare helt utan svar på om serien överhuvudtaget kommer dyka upp igen. Inte heller har serien tillräckligt med tittare för att röra upp en tittarstorm. Men det kan ju alltid vara värt ett försök.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, när går egentligen The Boondock. Klockan 19:900 på 6:an eller? Vilken tid? Har bara sett ett avsnitt men är grymt imponerad. Otroligt rolig och smart humor!

Anonym sa...

Började läsa serien i början av 2002, och blev väldigt positivt överraskad när det blev en TV-serie. Det dröjde inte heller speciellt länge innan serien börjades visas på TV6 i Sverige. Även om TV-serien inte kan vara speciellt aktuell med händelser, bortsett ifrån R. Kelly, så tycker jag att de lyckats bra.

Jag följer nu andra säsongen över internet: (http://www.adultswim.com/video/index.html)

Kan knappt vänta till nästa måndag.