torsdag, januari 28, 2010

Lackat och klart

Jag har en tendens att snöa in på saker. Det är dampbarnet i mig som hittar en grej och sen måste ha allt, veta allt eller bara gå ner sig totalt i en grej. Det är nörden i mig. Genom åren har det varit allt från seriemördare ( min topp tre sjukaste seriemördarna genom tiderna är Jeffrey Dahmer, Andrej Tjikatilo och Ed Gein) till att banka in vilka som är bas och toppnoterna i mina favoritparfymer.

Normalt håller det i sig i kanske någon månad, sen tröttnar jag och går vidare till nästa grej. Nu har grejen blivit nagellack.

För en tjock tjej är det här med mode visserligen kul, men av följdaktliga skäl ganska begränsande. Man ser ut som en badboll på styltor när man försöker ta sig i ett par stuprörsjeans, och att jag ens skulle komma på tanken att köpa jeggings, som för övrigt väl måste vara det fulaste som finns, näst efter harembyxan, finns liksom inte på kartan. Och eftersom jag begåvats med små, breda fötter med högt fotvalv kan jag inte heller bli någon skofetischist. Jag får vara glad när jag hittar ett par högklackade skor jag kan ha, och som dessutom är snygga.

Men nagellack. Nagellacket bryr sig inte om hur man ser ut, eller vad man väger. Nagellack piffar upp utan att för den delen kräva att man späker sig samtidigt. Visst att det ser snyggare ut om man har fina långa naglar, och jag jobbar på den biten. Men helt kört för någon vars naglar ständigt går av, och som för att hon växt upp med en ensamstående pappa och därför saknar finmotorik, är det ändå inte.

Eftersom jag är en snål jävla finne som tycker att saker inte ska få kosta mer än vad som är rimligt, vilket är helt och hållet godtyckligt, har jag givetvis valt det billigaste märket som finns, Mavala. Mavalas minilack kostar 45 kronor flaskan, på vissa ställen till om med 39. Snålfinnen jag är tror jag gjort ett bra köp, i jämförelse med märken som OPI och China Glaze. Det har tagit mig tre månader att inse att dessa två innehåller tre gånger så mycket som Mavala. Jag har därför tänkt fasa ut mina Mavalalack, och byta upp mig.

Men det tar ändå emot att lägga 150 spänn på ett jävla nagellack. Så jag började kolla på tradera, och där fanns så klart mängder av lack jag ville ha, och till en väldigt mycket mindre penning. Så kom då min första jävla auktion, då detta gick ut.



Jag har kanske tre andra lack som påminner om detta, men det är just det brunröda jag är ute efter. Och det var verkligen snorbilligt. Så jag ledde auktionen i vad som kändes som en evighet tills det såklart, i sista minuten kom in en jävla sugga och bjöd över mig. Väldigt snopet. Jag vet att jag är en newbie, men jag hade inte räknat med att jag skulle vara en så dålig förlorare. Jag blev verkligen sur. Jag ville ha det där förbannade lacket, och jag ville ha det billigt.

Nu har jag mina eyes set på kanske femton andra lack så vi få hoppas att jag turen med mig. Men ändå! Jag vill ha lite flow. Någon som har lite över?

Inga kommentarer: