måndag, januari 11, 2010

Johan Falk och gruppen för särskilda insatser





...illustrerade ju väldigt väl exakt vad som är fel med svensk film just nu. Till att börja med pratar Jakob Eklund väldigt konstigt. Om han inte viskade så pratade han i kommandon, även när han inte skulle ge kommandon. I övrigt var dialogen så skrattretande. Ett exempel


Månsdotter - Ja och med anledning av tillslaget har vi nu gripit hela gänget och tagit in dem till förhör.
Johan Falk - Och ni uppdaterar oss givetvis så fort ni får reda på någonting?
Månsdotter - Självklart meddelar vi er omgående så fort läget förändras.

Problemet är att INGEN vid sina sunda vätskor pratar så här. Ingen. Jag vet att det är svårt att skriva dialog, det är bland det svåraste som finns att göra det och få det att låta trovärdigt. Men det är en manusförfattares jobb. Här tycks det som om man lagt ner allt jobb på att beskriva miljöer och liknande, sånt som vi tittare ju kan se med våra egna ögon, och ägnat sista kvarten åt dialogen. Pinsamt!

Jag kollade mest för att Kinnaman var med, men inte ens han var ju särskilt bra. Okej att han är söt, och han kommer breaka gigantiskt i år oavsett hur dålig Svenska Cash är, men övertygade gjorde han inte. Han är dock lite jobbigt lik en kille som jag aldrig fick. Dessutom pratar dom precis likadant. Exakt samma stockholmstugg. Kusligt.

Inga kommentarer: