lördag, oktober 03, 2009

Socki

Jag har fallit huvudstupa för True Blood. Föga förvånande då jag ju älskade Six feet under. Men jag kan hålla med om att det blir väl snuskigt ibland. Även om det kanske är just det som är meningen. Six feet under handlade också om sex, på ett väldigt tvistat sätt, och det finns ju tusentals andra serier som också gör det, jag tänker då kanske främst på Nip/Tuck.

Egentligen är serien ganska banal. Allegorierna blir lite väl tydliga. Förr var det svarta, nu är det vampyrer. Lika men åtskilda. Det är så övertydligt att det inte går att förbigå. Men ändå. Den har sin charm. Jag tyckte Tara var lite jobbig med sin vassa utsida, sitt kantiga sätt, och sin trubbiga inställning till livet, men i och med det senaste avsnittet då hon visar prov på stor självinsikt, har min respekt för henne vuxit.

I övrigt är jag upp över öronen i Lafayette. Gotta love that guy. Hans gelnskap påminner mig om Adebisi. Det är något i sättet de bägge har, hur något på huvudet sitter lite på sniskan, som gör att de är snarlika varandra. Men det här med Sookies namn. Hur kan ett namn som stavas Sookie, uttalas Socki? Kan någon förklara det för mig.

4 kommentarer:

Rabbi von Sydow sa...

Bara sett första avsnittet av TB.

Men ja, jag säger också Sookie, som i soookieh.

Säger dom Socki, som i Sockiplast?

Eveliina Kokko sa...

ja dom säger Såcki. kolla igen så kommer du höra.

Rabbi von Sydow sa...

hehe, ok!

Rabbi von Sydow sa...

hehe, ok!