torsdag, december 16, 2010

Musikhjälpen

Ingen har väl missat Musikhjälpen? P3 sänder dygnet runt i en vecka, spelar bara önskelåtar, tre programledare är instängda i en liten glasbur på ett torg i Malmö och får bara äta måltidsersättning. Alla pengar går till Radiohjälpen, och i år för att stoppa handeln med barn.

Självklart är det en massa artister som besöker programmet och spelar sina egna låtar, eller önskar andras. Men Axwell han bestämde sig för att önska sin egen låt och pröjsa 5000 för att få höra den. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Han gjorde det dessutom helt utan självironi. Mmm. Vem som följer i hans fotspår återstår att se.

Jag tycker verkligen om Musikhjälpen. Men att se de här artisterna som tjänar astronoma summor bli helt uppjagade för att de skänker en röding är lite pinsamt. Om en privatperson kan skänka 10 000 så blir det lite patetiskt att höra någon böna och be Sveriges alla vd:ar skänka tusen spänn. Just saying.

Själv ska jag skänka 100 kronor men inte önska. Jag kan inte bestämma vilken låt jag vill höra.

1 kommentar:

Ida sa...

Visst kan det kännas ynkligt med vd:ar som skänker rena småpotatisen i jämförelse men samtidigt måste man komma ihåg att det är mer än inget. 1000 spänn kan göra skillnad även om det är lite pengar från ett storföretag. Jag har skänkt 50 kronor men ska önska minst en låt till.