tisdag, april 06, 2010

Reprisrättigheter

När någon av kabeltv-kanalerna köper in en serie, och den sedan tar slut, och mer eller mindre kultförklaras, är kanalen aldrig sen att endera sälja serien till någon av de andra kanalerna, eller börja reprisera den i evinnerlighet med lagom jämnna mellanrum. Det är därför man med tre - fem månaders mellanrum alltid kan se SATC på Tv 3, eller Cityakuten på T 8.

Dessa kanaler har förstått att göra något av de där guldkornen till tv-serier. De vet att det kanske inte kommer locka eoner tittare, men bättre visa serien medan man fortfarande har rättigheterna än att låta serien ruttna bort i något arkivhörn.

Svt sitter på reprisrättigheterna till miljontals serier eftersom de varit med och producerat skiten, men inte fan väljer de att visa dem i repris. Det retar mig ofantligt mycket! För inte nog med att man inte visar vare sig Storstad, Rederiet eller Goda grannar i repris. Den tid det tog innan man lyckades få tummen ur arslet för att kunna släppa Varuhuset på dvd är väl en lagom stor fingervisning om hur länge ytterligare vi kommer få vänta på att återse Viggo i tv-rutan.

Hur kan Svt tillåtas göra så här? Vi som gillar Uno och Joker är alltså utelämnade till Youtube? Är det verkligen schysst? Tv 4 borde vara the bigger person här och i alla fall ge oss 90-talsnostalgiker Tre Kronor.

Inga kommentarer: