måndag, april 05, 2010

Dubbelgångare




Det här är Amaury Nolasco. Han är mest känd som Wenthworts cellkamrat. Men han har också varit med i samtliga tre CSI. För spelade han med i CSI 2001. Fyra år senare i CSI NY och nu senaste i CSI Miami. Endera är han en väldigt bra skådespelare, eller så illustrerar detta bara hur litet Hollywood verkligen är. Eller så är den castingansvariga jäkligt lat och orkar inte göra fler provfilmningar utan håller fast vid redan beprövade kort. För det är inte första gången det här händer. Jag kan tycka att fallet med Nolasco vore ursäktat om han var en aning svårare att känna igen. Men nu har han behållit samma dialekt och mask i alla de tre olika roller han spelat i CSI och det gör honom ju desto lättare att känna igen. För oss som kollar på samtliga tre blir det svårt att veta om han är på väg att bli en återkommande karaktär eller om det bara råkar vara så att det finns tre stycken människor som saknar släktband som bara råkar se identiska ut och dessutom alla är kriminella.

För det är inte första gången det här händer i CSI. I det nästföljande avsnittet som utspelar sig i New Yrok, spelar Jeffrey D Sams ett bilnappningsoffer. Problemet är bara att Jeffrey D Sams varit en återkommande karaktär i CSI, då han under nio avsnitt spelade en av poliserna i Las Vegas. Han dog dock, så kanske återuppstod han som just det här offret i CSI NY, vem vet? Carmine Giovinazzo som spelar Danny Messer i CSI NY var först med i CSI där han spelade en halvt döv streetraceförare som blev misstänkt för mord. Där var dock två karaktärerna så pass olika att det nog krävs ett väldigt tränat öga för att verkligen se att det är Giovinazzo som spelar streetraceföraren.

Jag tror att det här händer för att produktionsbolagen helt enkelt inte bryr sig men inte heller fattar att vi som tittare bryr oss. Jag menar, det är ju bara en tv-serie?

Kanske är det befängt av mig att kräva att man lägger lite ner tid på att casta olika personer, men som tv-serie är CSI tänkt att fungera som en illusion. Hela tanken är att försöka inbilla oss tittare att CSI faktiskt finns på riktigt. När vi då ser samma skådis spela tre olika karaktärer i en och samma serie försvinner förtrollningen ganska snabbt. Det blir så övermåttan tydligt att det är just skådespelare och inte någon som faktiskt skulle kunna finnas, som agerar.

Inga kommentarer: