tisdag, september 15, 2009

H&M:s hemsida suger

and this is why

Till att börja med så sparas den önskelista man gör endast på den dator man för tillfället sitter på. Vilket innebär att om jag sitter på en dator på jobbet och fyller i min önskelista, och sen åker hem till min egen dator och ska köpa alla grejer jag just skrivit upp på önskelistan så måste jag göra om allting. Härliga grejer! Är det en gåva för att jag ska öva mig i tålamod? Jag trodde mitt jobb i växeln var en gåva för att jag ska öva mig i tålamod? Jag trodde min vistelse på studentkorridoren med grannar som inte delar mina vanor eller sedvänjor var en gåva för att jag ska öva mig i tålamod? När är denna prövning över? När har jag fått tillräckligt med övning i tålamod? När? Men okej. Jag ska börja se så på saken, det kommer nog kännas mycket bättre då.

Men det hindrar inte att jag retar mig oerhört på det. I synnerhet eftersom jag tycks glömma bort va det var jag ville köpa, vilket ju är lite poängen med att skriva en önskelista. För att man inte ska behöva komma ihåg. Lever H&M i villfarelsen att dagens kvinnor bara har en dator, och en dator allena. Bara har tillgång till en dator? Nu är det ju så att det finns dem som inte ens har en dator, men till och med dessa kvinnor har tillgång till så många fler.

Vidare kan man inte betygsätta kläderna. Det kan man på både Ellos och Haléns hemsida. Vilket i och för sig leder till att sidorna emellanåt kan vara lite tunga att ladda, men å andra sidan gör att man blir varsamt vägledd av sina medkonsumenter. Kommentarer och betyg man å andra sidan emellanåt tvingas ta med en mycket stor skopa salt, men likväl något.

Men sen är det detta med färger och nyanser. Något förmodligen alla postorderföretag lider av. En tröja är en färg i tidningen men på nätet en annan. Vilket ju i och för sig är bra, bättre att man inser det då, än när plagget dimper ner i brevlådan tre veckor senare och man då blir sjuuuukt besviken över att plagget man trodde var blodrött i själva verket är hallonrött. Hur nu ett plagg kan skifta så enormt i färg!

Men inget ont som inte för något gott med sig. I och med att sidan suger så fundamentalt handlar jag ju desto mindre. Orka sitta och jämföra mina bockar från katalogen med vad jag från minnet lyckats komma ihåg att jag ville ha? Det blir istället ljuv impulsshopping för min del. Och det aldrig för mer än ett par hundra. Det drabbar med andra ord ingen fattig.

Inga kommentarer: