måndag, september 14, 2009

Anna Anka

Om hon nu är så psykiskt stark och har så stark självkänsla, varför känner hon ett sådant stort behov av att göra sig rolig på andras bekostnad? Kalla sin mans fans för bondlurkar? Tala nedlåtande om dem som fjantiga, löjliga och förlöjliga dem? Varför tror hon att barnflickan avundas henne? För att hon vill att folk ska avundas henne? En sådan paranoja är enligt mig ett ganska tydligt tecken på svag självkänsla. För den tar sig också uttryck i att man ständigt tror att folk betraktar en, man överdriver helt enkelt sin egen betydelse, och tror att människor ständigt är ute efter att hitta fel och brister.

Sen kan man ju fråga sig varför hon slog sin man med en isbit så hårt att han var tvungen att uppsöka sjukhus och stämpla ihop såret med två stygn? Gör man det om man är psykiskt stark och har så bra självkänsla som hon påstår sig ha?

1 kommentar:

Mr C sa...

Du har så rätt så. Svaga, osäkra människor har behov av att känna sig större och starkare än andra. Det är därför dom också försöker trycka ner andra. Är man stark på riktigt har man inte det behovet. Då hjälper man hellre den som ser ut att behöva uppskattning/hjälp.

Tycker att TV3 gjorde ful-tv när dom valde att visa henne i rutan. Det skapade diskussion och intresse för programmet, vilket gynnar dom, men då på bekostnad av Ankans oskyldiga "offer".