måndag, september 25, 2006

Det finns bra tidningar och så finns det dåliga tidningar. Och så finns Chili. Chili är värre en den dåligaste av tidningar. Jag vågar till och med tillstå att en tidning med så tvivelaktigt innehåll som FHM eller Moore är bättre än Chili till så väl form som innehåll.

När jag fortfarande gick gymnasiet hade Chili kvar lite självaktning och originalitet. Nu är allt som bortblåst. Istället får man en blaska som försöker vara alla till lags förpackat på det otäckaste vis.

Tidningen ger ett minst sagt förvirrat intryck. Jag kan inte undgå känslan av att redaktionen alltför väl läst in sig på hur MTV-generationen tillvaratar information. Och på andra sidan tryckpressen kommer det ut något som ger mig huvudvärk.

Virrvarret vore väl okej om det vore snyggt men typsnitt och färgval får Okej! Att framstå som nyanserad. Det är skrikigt, hattigt och motbjudande.

Ska det vara så jäkla svårt att erbjuda ungdomar en vettig tidning som handlar om annat än yta? Tacka vet jag Glöd. Kanske var den överbeskyddande i överkant men där fick man i alla fall träffa vanliga människor.

Inga kommentarer: