tisdag, juli 11, 2006

Underbart är kort

Livet känns fattigare så här dagen efter. Sakta återgår livet till det normala och jag kommer på mig själv med att sitta framför en gammal repris av E.R. Och det kändes väl okej. Idag på vägen till Solna så gick jag mest och log för mig själv bara av själv tanken på att Italien faktiskt tog hem hela skiten och att jag sa det redan innan mästerskapet började, även om jag trodde Argentina skulle kunna visa på lite mer tåga.

Men nu är det över. Nu kan jag inte helt apropå ingenting börja prata fotboll med kassakillen i min ICA-butik. Inte fråga mina grannar om dom tänker se matchen. Inte längre dagligen fylla i Aftonbladets VM-bilaga.

Jag blir dock fortfarande sjukt provocerad av över hur provocerade folk blir av att Italien filmar sig till frisparkar. Alla vet reglerna och spelar efter dem men varför inte försöka tänja på gränserna? Det är därför spelarna filmar. Det är därför det påggår ett psykkrig ute på planen som bara ett tvättäkta mobboffer skulle orka med utan att tjafsa tillbaka. Och att folk exemplifierar med Italien visar ju bara på exakt hur lättpåverkade de är. Henry har filmat sig till i alla fall en straff i det här mästerskapet men det vekar ingen ha lust att prata om. Att Materazzi ska tåla en fransk skalle verkar dock alla överrens om. Han ska ha rött kort för att han grinade så. Är inte det ganska orimligt?

Att sen höra såväl Hedman som Lagerbäck sitta i studion och försvara domarens beslut att döma straff när det i mina ögon, som i många andras, inte var det är bara beklagligt. Varför är ni så fega?

Cannavaro fick silverbollen efter Zidane. Och jag tror han lätt skulle ge bort guldbollen mot att få vinna VM även om han säkert skulle ha föredragit dem bägge.

Hela matchen satt jag och imponerades över hur Andrea Pirlo lyckas hålla sitt hår så flygigt och fluffigt. Jämför med vem som helst så måste Pirlo ha en väldigt bra frisör som ger honom ensamrätt på en magisk universalmousse som inte påverkas av svett. Själv blåser jag håret och går till tunnelbanan och sen är det kört. Får jag någonsin chansen att prata med Pirlo himself är det det enda jag kommer vilja veta. Hur han lyckas vara så snygg i håret.

Så klart har det varit snack om exakt hur mycket Domenech tar stjärnorna i beräkning och att Trezegeut inte fått spela för att han är skorpion. Del Piero är skorpion men kom väl inte direkt att bli vad som fällde Frankrike.

Zidane ska tala ut senare i veckan. Smart drag. Nu hinner han jobba på exakt hur han ska föra fram det här och alla kommer hata Materazzi ännu mer även om han fick en skalle i mellangärdet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Zidane kan flyga och fara!

Skjuter han sig inte lite i foten genom att göra en så stor grej utav det? Nu kommer man (dock ej fotbollsintresserade) komma ihåg honom främst som den som blev skallad i VM i Tyskland...