onsdag, maj 02, 2007

Jag hoppas verkligen att kören som hyllar denna låt ökar i styrka. Jag är verkligen inte den första men förhoppningsvis långt ifrån den sista som tar tillfället i akt och uttrycker min beundran för Ison och Filles senaste låt " Vad är det för mode?". Men ändå finns det folk där ute, och till min fasa i min närhet som inte riktigt insett låtens storhet och som ett mantra säger att den inte är bättre än någon av deras tidigare låtar, eller att de har andra låtar som är bättre. Så därför ska jag nu sakta i små små steg dissekera den här låten och förklara just vad som är så underbart med den.

Till att börja med får det inledande pianoklinket mig osökt att tänka på Scarfaces " My block", en låt som är en av de bästa låtarna som någonsin gjorts. Så det så. Sen så svajar slutet på titeln så där obeskrivligt skönt, och genom hela låten hör man en envis flöjtslinga som aldrig ger upp och som dessutom är helt oefterhärmelig.Flöjtslingan ger känslan av att låten är en enda lång loop och i kombination med att verserna avslutas på samma sätt, eller rättare sagt går över i refrängen så känns det emellanåt som om låten ständigt börjar om från början.

Igår fick jag dessutom se duon framföra låten live, i samband med Vänsterpartiets 1:a maj firande i Kungsträdgården. Och precis som på konserten på Nalen för någon månad sen inledde de med "Lägg ner ditt vapen". Sedan följde låt efter låt som i mina öron ringde bekanta och det slog mig att allt snack om att de inte får det erkännande de förtjänar verkligen stämmer. Låtarna är feta och dom har vett att leverera på scen ändå så har dom inte nått världsherravälde. Man kan ju alltid hoppas på att " Vad är det för mode? " kan ändra på den saken.

2 kommentarer:

Anonym sa...

hej helt kokkcko. visst lever i i en patriakal värd? ´ständigt dessa män. usch. ja, jo ja vet, jag är själv en man, eller herre kanske man ska säja då jag bär hatt. LÄNGE LEVE GUDRUN!

Anonym sa...

dom är kungar!