måndag, maj 07, 2007

Repeat after me

Gaaah! Jag blir verligen helt galen på dom här så kallade tv-kanalerna som mitt i pågående säsong börjar sända samma serie från början. Även om jag vet att det är det kanske tydligaste tecknet på att jag kollar alldeles för mycket på tv så tycker jag att det borde finnas någon slags rimlighet i det hela.

När det kommer till mästare i den här grenen så är jag inte sen att utlysa Tv 3 till kanalen som ändå tar priset. Jag blir lika glad varje gång jag ser att dom börjat sända Sex and the city för kanske femhundrade gången i ordningen. Men jag blir lika gråtmild då jag efter att äntligen ha kämpat mig igenom typ tusen dåliga avsnitt ( typ dom då temat blir alldeles för uppenbart eller Carrie pratar in i kameran) för att äntligen kunna se avsnitten som är värda mer än bara halvdan uppmärksamhet ( som dom då Charlotte får Princess Dandyridge, blir döpt, eller det då Harry friar) möts av beskedet att man beslutet att börja om från början. Man undrar why why why, men inser att det beror på att Tv 3 är en helt galet oprofesionell kanal som inte kollar upp reprisrättigheterna innan dom börjar visa en serie utan låter det komma som en glad överraskning för tittarna som följer serien istället. Samma sak har hänt TVÅ gånger med Cityakuten som sänds på vardagar 16.30. Men då har man, vilket väl får vara överraskande i sig, inte heller börjat om från början bägge gångerna utan den andra gången börjat om från typ säsong fyra. Vad gäller Cityakuten så visas den på söndagar också men då har serien så klart tagit sin början i en senare säsong.

Det är väl inte så konstigt att Tv 3 väljer att reprisera serier som Cityakuten och Sex and the city när de ändå varit så populära. Något måste dom väl fylla tablån med men nu börjar det här illvillga beteendet att börja om från början sprida sig vida över kabeltvnätet. Mtv, som de senaste veckorna sänt första säsongen av Dance life på lördagar har nu börjat sända nämnda serie från början. Det är väl för väl för en sån som mig som missat ett par avsnitt men det här gör Mtv lika mycket för att dom inget annat har att visa men också för att man haft helt galet tempo på serien första gången den visades i Norden. Om man sänder två avsnitt en gång i veckan är säsongen över på mindre än en månad, till skillnad från två månader om fallet varit att man sänt ett avsnitt i veckan. Jag förstår verkligen inte varför man stressar på det här sättet. Även om serien gått i ett någorlunda mänskligt tempo hade den fått konkurrera med annat, det finns väldigt mycket annat man kan se. Och just det talar för att det kanske hade varit smartare att inte stressa, då hade serien haft större chans att fånga upp tittare på vägen utan att de skulle tyckt att de gått miste om allt för mycket.

Inga kommentarer: