lördag, juni 12, 2010

Somliga ljus brinner aldrig ut



Under veckan som gått har jag stött på den här mannens namn överallt. På tv, i radio, tidningar, bloggar. Det har inte gått att gömma sig för honom och hans massiva marknadsföringskampanj någonstans. Kampanjen går ut på att få alla tjejer i åldern 18-30 att falla pladask, och se där, han har av min FB-feed lyckats ganska väl med det företaget.

Jag har tidigare nämnt hur mycket jag ogillar att hoppa på en hajp, och att en hajp snarare får mig att vilja ta avstånd från något väldigt väldigt hårt. Det har gjort att det tog mig en evighet att upptäcka Lily Allen, och att jag först för tre månader sedan var beredd att ge FOTC en chans.

Men så läste jag något om hur han är Sveriges svar på Prince men ändå på svenska och pop och bla bla bla och jag tänkte att okej, jag ger väl den här förbannade låten en chans.

Och ja, den gjorde så jag föll som en kägla. Jag började gråta. Jag har min pms att skylla, men bortser man från den för en sekund är den här låten ändå fullkomligt genial. Han lyckas låta som Mauro Scocco, Ingenting, Vapnet och Kah på en och samma gång. Tyvärr är inte resten av låtarna ens i närheten av denna och kanske gör han sig själv en stor otjänst genom att släppa denna så tidigt, men å andra sidan är det här en av de där låtarna som vi kommer minnas från denna sommar.

Resten av skivan försvinner Prince emellanåt för att istället ersättas av, ja ni läste rätt Orup. Det är helt sant. Jag är lite skadad, och kanske hör jag helt fel men det finns ändå något där.

När det kommer till texten överträffas den bara av Annika Norlins Ditt Kvarter i att så pricksäkert beskriva vad jag kände, känt och fortfarande känner inför han som stormade in i mitt liv för bara några dagar för över ett och halvt år sen. Samtidigt som det känns lite hopplöst att jag fortfarande tänker på honom, hjälper såna här låtar till att bearbeta det hela.

Så, nu ska jag kolla Argentina - Nigeria. Jag tippar 3 - 0 till Argentina. Messi gör två, Tevez ett.

Och till alla mina sydafrikanska läsare. Jag kunde tro att ni väl rimligtvis borde ha något bättre för er?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lustigt, ditt inlägg var lite likt det jag läste precis innan av en slump.

Detta:

http://silversvanen.wordpress.com/2010/06/12/med-facit-i-hand-blir-det-sakert-jattebra/

/RvS

...orkade/hann inte logga in, och jepps, Från och med du-låten är bra!

Anonym sa...

Du skojar!?! Det låter snarare som Håkan Hellström med schysst sångpipa:) Tycker inte att man kan jämföra honom med Mauro och absolut inte med Prince, kanske med Orup...
Jaja, smaken är som baken - delad!
Sen är ju jag över 30, så jag kanske inte hajjat hypen alls;)