tisdag, november 07, 2006

Lyxfällan på Tv 3 är ett jäkla skämt! Första paret ut hade en skatteskuld på över 180 000:- och höll som bäst på att planera ett bröllop för ungefär samma summa. In kallas två sjukt okarismatiska räknenissar som övertalar paret att få en fullmakt att ställa att till rätta. Och med fullmakten i handen säljer dom motorcyklar, bilar och kläder för fulla muggar. Den ena räknenissen får sitta med en miniräknare och se bekymrad och koncentrerad ut medan den andra sållar bland den överkonsumerande kvinnans fjolårs garderob och vips får lös 5 000:-

När den bekymrade och koncentrerade räknenissen fått lägga om lånen lite och en fredlig biker fått susa iväg med en motorcykel 50 000 :- fattigare får man se en liten stapel ackompanjerad av åska och blixtar vips minska hastigt i storlek. Det är en del i seriens gräsliga grafik. Jag har aldrig skådat värre.

Paret har ett hus dom verkligen vill slippa sälja. Men badrummet är risigt och räknenissarna tar dit en vvstekniker som lika bekymrat meddelar att det finns en fuktskada som kommer kosta paret minst 100 000:- att reparera och desto mer ju längre man väntar. Jaha. Då återstår för paret att välja mellan drömbröllopet eller en fungerande toalett. Efter att ha insett situationens allvar så står det ju klart att bröllop, om det överhuvudtaget ska bli av måste bli en avskalad budgetvariant med egen lagad mat och medhavd sprit, inte som dom tänkt sig på en ö någonstans i Danmark med över 100 talet gäster. Sen övertalas paret att sluta röka. Gör dom det kan man fortfarande få sitt bröllop bara man har tålamod att låta pengarna växa.

Men så till den rafflande avslutningen då räknenissarna ska se om paret gjort sin hemläxa vid ett överraskande återbesök. Klart dom har. Faktum är att dom varit så duktiga att räknenissarna inte bara överöser dem med beröm. Dom går med på att betala renoveringen av toaletten. Och vips. Paret har plötsligt råd med det där bröllopet.

Fram till det att räknenissarna i ett infall av givmildhet väljer pröjsa för fuktskadan var programmet trots den gräsliga grafiken helt okej. Men att bara för att vara lite schyssta och uppmuntrande ge bort 100 000:- är i mitt tycke lite i överkant. Okej att det väl kan behövas uppmuntran. Det är väl ändå två vuxna människor det handlar om ? Inte två tonåringar som fortfarande låter pappa betala ? Hela tjusningen ska ju vara att låta folk vakna och känna doften av kaffe. Eller i det här fallet doften av ekonomiskt misslyckande. I det avseendet är lyxfällan en besvikelse.

Inga kommentarer: