lördag, oktober 03, 2009

Mavado i mitt hjärta



Det är tur att han inte är snyggare, för då skulle jag bli den där typen av kvinna jag föraktar allra mest. Gropi. Eller är det när man inte bryr sig om ifall det är fula eller inte som man är en riktigt groupie? Bara knullar dem för att de är kända, utan bry sig om hur och varför?

Jag har aldrig riktigt förstått grejen att hajpa producenter förut. För mig har det handlat desto mer om vem som framför låten. I det här fallet Mavado, eller Busy eller Vybz. För ett beat eller en rytm kan vara hur jäkla bra som helst, men om den som ska lägga texten över suger faller ju allt som ett korthus.

Nu har i alla fall den här låten fått mig att ändra min uppfattning. Det här är ren och skär genialitet. Det här är dancehall men skulle kunna vara vad som helst. Vad som helst! Det är så respektlöst men ändå respektingivande. Tror inte någon fattar vad jag menar men vem fan bryr sig.

1 kommentar:

Rabbi von Sydow sa...

Han är min favorit också; Movado (som jag fortfarande säger, fick namnet fel nån gång när jag hörde det först), han och Jah Vinci och nån till, kommer inte på nu, jo, Turbo Belly, närå .D

Update.

Oj, han är visst RIP. Shot and killed inna spanish town 2004, enligt Google.

http://www.youtube.com/watch?v=2Xafd5YITkw