onsdag, april 25, 2007


Jag är ett sjukt inbitet Rockyfan. En vägg i hallen ska med tiden komma att täckas fullkomligt av Rockystrippar. Så djup är min beundran för jycken ifråga, och framförallt hans skapare i fråga Martin Kellerman.

När då Aftonbladet för veckor sedan kunde visa klipp från Non fiction, serien om Kellerman som visas i fredagsunderhållningen " Det känns som fredag", så var jag inte sen att kolla in dem. Men lika snabbt som klippet var kort blev jag besviken. Klippet som AB valt ( eller kanske fått i handen) innehöll en scen där Martin och hans vän Lars ( råttan Klasse) går en gata fram, en bil kör fort och de bägge pratar om hundar. Om det inte vore för mitt nästan osunda intresse för Kellerman så fanns det inget i klippet som skulle kunna locka mig att kolla på serien.

När jag således hamnar framför den äkta varan blev jag minst sagt positivt överraskad. Klippet på AB var nog något av det mest missvisande någonsin. Okej att Non fiction handlar om några kompisar som snackar skit, äter och ältar men serien innehåller ändå mer än vad klippet på AB:s hemsida ville låta påskina.

Är det här någon slags guerillataktik som ämnar att fylla tittare av besvikelse som sedan förbyts i förvåning? I så fall funkar det i alla fall.

Inga kommentarer: