onsdag, januari 17, 2007

Så. Vilken av alla dessa tv-läkare, vars öden jag med stor spänning följer varje vecka, skulle jag helst vilja var min egen ?

GregoryPratt gör mig knäsvag men jag skulle förmodligen helt tappa talförmågan, vilket skulle förvärra vår läkare-patient relation. Jag kan inte ens precisera en end anledning till varför Pratt gör mig andäktig för orsakerna är så många. Han är realist, idealista med ett ädelt hjärta. Och så är han så betagande. Självsäkerheten och kaxigheten gör väl sitt till. Han har bara för mycket av det jag vill ha i en man för att orden ska räcka till.

Alex Karev är också snygg, självsäker och kaxig på ett sätt som hos amerikanska killar är förlåtande men hos svenska killar odräggligt ( är samma anledning har jag fullt huvudstupa för Logan i Gilmore Girls och Lucas i One three hill).

Men just att är så självsäker och total oinetresserad av något annat än patientens hälsa talar till hans födel. Sen är han brutalt ärlig utan att för den skull bli totalt känslokall, som en annan doktor Robert Romano ( elak kirurg på Cityakuten som blev dödad av en helikopter).

Visst. Skulle jag komma in halvt död efter ha mosats av en lyftkran eller med en skottskada av vilket slag som helst skulle jag nog inte ha tid att bry mig om vem som var läkare bara personen ifråga var en bra läkare, med pondus och självsäkerhet. Och de flesta läkarna som jag frenetiskt följer av bra läkare, det är som privatpersoner deras etik och moral må svikta, deras missbruksproblem påverkar sällan arbetet de utför.

Ändå, skulle jag nog önska mig Susan Lewis eller Luka Kovac. Susan för at hon månar om att just nå fram till sina patienter, Kovac för att han inte ger upp så lätt och inte hller drar sig för att ta till oväntade, kanske oprövade lösningar. Han vågar lita på sin magkänsla och på att den kan leda honom rätt.

Inga kommentarer: